اگر دندان لب پر شده، ترک خورده، یا بد رنگ شده دارید، فرایندهای زیبایی دندانی مانند باندینگ دندان می توانند اعتماد به نفس از دست رفته شما را به شما بازگردانند تا باری دیگر با خیال راحت لبخند بزنید. باندینگ دندان فرایندی است که در آن دندانپزشک رزین کامپوزیت های همرنگ دندان را روی یک یا چند دندان اعمال می کند تا آسیب وارد شده به آن را ترمیم و اصلاح نماید. این راهکار بسیار به صرفه است زیرا به شکل قابل توجهی ارزان تر از دیگر فرایندهای زیبایی دندانپزشکی، از قبیل روکش ها و ونیرها است.

در این مقاله اطلاعات لازم در رابطه با باندینگ دندان ها ارائه خواهد شد.

باندینگ دندان

باندینگ دندان

باندینگ دندان چیست و چگونه عمل می کند؟

باندینگ دندان از دیگر فرایندهای زیبایی دندانپزشکی ساده تر است. آنقدر ساده که عموماً نیاز به بی حسی ندارد- مگر آنکه برای پر کردن یک پوسیدگی دندان استفاده شود- و به چند مرتبه مراجعه به دندانپزشک نیاز ندارد.

برای آغاز این فرایند، دندانپزشک شما از یک راهنمای انتخاب رنگ استفاده می کند تا رنگ رزین کامپوزیت مد نظر خود را انتخاب کنید تا نزدیک ترین رنگ به دندان های طبیعی را داشته باشد. دندانپزشک سطح دندان هایی که قرار است ترمیم شوند را زبر و متخلخل می کند و سپس مایعی که اجازه می دهد ماده باندینگ به دندان ها بچسبد را روی دندان ها اعمال می کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  راهکار نخ دندان کشیدن با وجود براکت ها روی دندان

دندانپزشک رزین کامپوزیت را روی مایع اعمال می کند، سپس دندان را شکل می دهد یا قالب می زند، سپس با تاباندن نور فرابنفش مواد را سفت و محکم می کند. در صورت لزوم، دندانپزشک پس از خشک شدن مواد رزین می تواند دندان را بیشتر شکل دهد.

چرا باید از باندینگ دندان ها استفاده کرد؟

باندینگ دندان ها می تواند نقص یا کاستی روی دندان ها را برطرف کند. برخی افراد از باندینگ برای ترمیم دندان هایی استفاده می کنند که پوسیده شده اند، ترک خورده اند، یا تغییر رنگ داشته اند. این فرایند می تواند به بستن فواصل کوچک بین دندان ها نیز کمک کند.

بعلاوه، باندینگ دندان می تواند اندازه دندان ها را نیز افزایش دهد. به عنوان مثال، ممکن است شما دندانی داشته باشید که کوتاه تر از دیگر دندان ها هستند، و بخواهید همه دندان هایتان همراستا و یک اندازه باشند. باندینگ فرایندی است که به صورت نسبتاً سریع انجام می شود و نیاز به زمان زیادی ندارد. اگر نیاز به بی حسی نداشته باشید، می توانید پس فرایند به کارهای روزانه خود بپردازید. عموماً، باندینگ دندان ها بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه زمان می برد. برخی جلسات ممکن است بسته به میزان فرایند طولانی تر شوند.

آیا هیچ خطری باندینگ دندان ها را تهدید می کند؟

باندینگ دندان ها هیچ خطر جدی ندارد. به خاطر داشته باشید که رزین کامپوزیتی که در این فرایند استفاده می شود، به اندازه دندان های طبیعی محکم نیست. این امکان وجود دارد که مواد لب پر شوند یا از دندان ها جدا شوند. با این حال، لب پر شدن یا شکستن آنها به اندازه روکش ها، ونیرها، یا موادی که برای پر کردن دندان ها استفاده می شوند اتفاق نمی افتد. اگر با دندانی که باندینگ روی آن انجام شده است یخ بخورید، مداد یا خودکار گاز بزنید، ناخن بجوید، یا دندان خود را روی غذاها یا آبنبات های سفت قرار دهید، ممکن است باندینگ آن لب پر شود. بعلاوه، رزین نیز به اندازه دیگر مواد دندانپزشکی در برابر ایجاد لکه مقاوم نیست. با کشیدن سیگار، یا نوشیدن مقدار زیادی قهوه، ممکن است رنگ آنها تغییر کند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  پیرسینگ چیست و چه مضراتی برای دهان و بریس ها دارد؟

نحوه آماده سازی دندان ها برای باندینگ

باندینگ دندان ها آماده سازی خاصی نیاز ندارد. اما لازم است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا شما گزینه مناسبی برای این درمان هستید یا خیر. اگر دندان شما آسیب دیدگی یا پوسیدگی شدید دارد، باندینگ برای آن مناسب نخواهد بود. ممکن است به جای آن نیاز به ونیر یا روکش داشته باشید.

باندینگ دندان

باندینگ دندان

مراقبت از دندان ها پس از باندینگ

مراقبت از دندان ها کمک می کند عمر دندانی که روی آن باندینگ انجام شده است طولانی تر شود. مراقبت های شخصی که باید انجام شوند عبارتند از:

  • حداقل دو مرتبه مسواک زدن و یک مرتبه کشیدن نخ دندان در طول روز
  • پرهیز از غذاها یا آبنیات های سفت
  • نجویدن ناخن
  • پرهیز از قهوه، چای، و تنباکو برای دو هفته نخست پس از فرایند، برای پرهیز از ایجاد لکه روی دندان ها
  • برنامه ریزی پاکسازی های دندانی منظم، هر شش ماه

در صورتی که به صورت تصادفی مواد باندینگ دندان شما لب پر یا شکسته شد، یا اینکه پس از انجام فرایند روی دندان خود لبه های تیز و زبر احساس می کنید، به دندانپزشک مراجعه کنید.

لبخند سالم چیزی است که به اعتماد به نفس شما می افزاید. اگر دندان های شما تغییر رنگ داشته اند، یا بین آنها فاصله وجود دارد، یا لب پر شده اند، و در پی یک درمان ترمیمی ارزان هستید، برای مشورت به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند تعیین کند که آیا این فرایند برای شما مناسب است، در غیر اینصورت دیگر گزینه ها را به شما معرفی خواهد کرد که ظاهر دندان های شما را بهبود می دهند.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  کاربرد اتچمنت و چسب در کنار الاینرهای شفاف ارتودنسی