ارتودنتیست ها تخمین می زنند که 45 درصد از کودکان برای رفع مشکلاتی مانند ناهماهنگی بایت به ارتودنسی نیاز خواهند داشت. با این حال، 75 درصد از کودکان می توانند برای صاف کردن دندان ها از مزایای استفاده از بریس بهره مند شوند. بهتر است بدانید که آیا فرزند شما نیز به ارتودنسی کودکان نیاز دارد یا خیر. غربالگری کودکان 7 تا 10 ساله می تواند به پیشگیری از عوارض مشکلات ارتودنتیک کمک کند.
ارتودنسی کودکان چیست؟
متخصصان ارتودنسی با شما و فرزندتان همکاری خواهند کرد تا موقعیت دندان ها را در دهان کودک شما تغییر دهند. آنها بی نظمی هایی مانند دندان های فشرده و نامرتب و ناهنجاری های دیگر را اصلاح می کنند. متخصصین ارتودنسی از ابزارهای دندانی مانند بریس و نگهدارنده برای ایجاد این تغییرات استفاده می کنند.
ارتودنتیست ها همچنین می توانند برای اصلاح عادات بد دهان به کودک شما کمک کنند. اگر این عادت ها را زودتر ترک کنید، می توانید از بروز مشکلات دهان و دندان در آینده جلوگیری کنید. مکیدن انگشت شست می تواند باعث بروز مشکلات بایت شود، اما توقف زود هنگام می تواند از بروز آنها جلوگیری کند.
ارتودنسی زود هنگام دندان های دائمی را به موقعیت مناسب خود هدایت می کند. همچنین باعث استحکام طولانی مدت آنها درون فک و حفره دهان می شود. حتی می تواند از بروز مشکلات بعدی در زندگی جلوگیری کند.
نشانه هایی که کودک شما به ارتودنسی نیاز دارد:
برخی از ناهنجاری ها در دندان ها یا بایت کودک شما آشکار هستند. اگر دندان های آنها فشرده یا کج هستند، یا فاصله دارند، ممکن است کودک شما به ارتودنسی نیاز داشته باشد. مشکلات گفتاری و تنفسی نیز نشانه هایی هستند که کودک شما به مداخله ارتودنسی نیاز دارد.
برخی علائم واضح وجود دارند که کودک شما باید به ارتودنتیست مراجعه کند. اینها دلایل اصلی هستند که کودک شما در سنین پایین به ارتودنسی نیاز پیدا می کند. حتی اگر هیچ یک از این موارد را در کودک خود مشاهده نکردید، بهتر است آنها را در سن 7 سالگی برای غربالگری نزد ارتودنتیست ببرید.
دندان های کج
دندان های کج می توانند منجر به بروز مشکلاتی برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن شوند. کودک شما ممکن است برای تمیز کردن بین دندان های خود مشکل داشته باشد. همچنین می تواند منجر به فرسایش و ساییدگی ناهموار دندان ها شود و لثه های اطراف را تحت تأثیر قرار دهد.
فشردگی یا فاصله
اگر دندان های کودک شما خیلی نزدیک به هم باشند، ممکن است فضایی برای رشد دندان های دائمی وجود نداشته باشد. اگر دندان ها خیلی زود بیفتند، ممکن است منجر به بروز مشکلات فاصله شود. اگر این مشکل وجود داشته باشد ارتودنتیست می تواند تشخیص دهد که چه زمانی سن کودک برای درمان پایین است.
از دست دادن و رشد دندان
دندان های شیری مکان هایی برای دندان های دائمی هستند. اگر دندان شیری قبل از زمانی که باید بیفتد، می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. یک ارتودنتیست می تواند برای دندان شیری از دست رفته یک فضا نگهدار قرار دهد.
اوربایت و آندربایت
اوربایت می تواند مشکلات زیبایی ایجاد کند. همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلات گفتاری شود. مهم است که مراقب اوربایت باشید حتی اگر نتوان فوراً آن را برطرف کرد.
آندربایت می تواند نتیجه مشکلات دندانی یا فک باشد. این وضعیت می تواند باعث آسیب به دندان های جلو شود.
کراس بایت خلفی
کراس بایت باعث صدا دادن و جابجایی فک می شود. ارتودنتیست در اوایل کودکی بیمار می تواند فک بالا را وسیع کند و این مشکلات را کاهش دهد. وسیع کردن فک همچنین می تواند منجر به بهبود تنفس از راه مجرای باریک بینی شود.
اپن بایت و دیپ بایت
اگر کودک شما اپن بایت داشته باشد، هنگام بستن بایت دندان های دو فک بالا و پایین به اندازه کافی با یکدیگر تماس ندارند. اپن بایت معمولاً نتیجه عادات دهانی ضعیف مانند مکیدن انگشت است.
دیپ بایت زمانی است که دندان های جلوی فک بالا وقتی روی دندان های فک پایین قرار می گیرند خیلی پایین می آیند. به آن اوربایت یا بایت بسته نیز گفته می شود.
چرا کودک من به ارتودنسی نیاز دارد؟
مداخله زودهنگام ارتودنسی می تواند به شما کمک کند تا از بروز هرگونه مشکل ارتودنسی در آینده جلوگیری کنید. اگر کودکی قبلاً فاز 1 درمان ارتودنسی را انجام داده باشد، ممکن است در دوران نوجوانی به درمان پیچیده ارتودنسی نیاز نداشته باشد.
با افزایش سن، استخوان های آنها سفت می شوند. اگر منتظر درمان ارتودنسی باشید، ممکن است فرزند شما به روش های پیچیده تری نیاز داشته باشد. انتظار می تواند منجر به نیاز به جراحی دهان برای اصلاح مشکلات شود. برخی از مسائل ممکن است زودتر روی سلامت دهان و دندان کودک شما تأثیر بگذارند. کودکانی که فشردگی دندان ها را تجربه می کنند، در کشیدن نخ دندان و مسواک زدن مشکل دارند. این می تواند منجر به افزایش حفره ها یا بیماری لثه شود. درمان ارتودنسی نقش بسزایی در سلامت دهان و دندان ها دارد.
فاز یک ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی فاز یک (که به آن درمان پیشگیرانه نیز گفته می شود) برای کودکان 7 تا 10 ساله است. این نوع درمان شامل مواردی مانند وسیع کننده های کام برای کاهش فشردگی دندان ها است. درمان اغلب 12 ماه طول می کشد و روی مشکل متمرکز است. هدف از ارتودنسی فاز یک، اصلاح یک مشکل خاص است. اکثر کودکانی که به درمان فاز یک نیاز دارند، به ارتودنسی فاز دوم نیز نیاز خواهند داشت.
مهم است که درمان ارتودنسی را در اسرع وقت شروع کنید. با این حال، باید صبر کنید تا فرزندتان مخلوطی از دندان های دائمی و شیری داشته باشد. در این مرحله، ارتودنسی می تواند به رشد فک کودک شما کمک کند.
پس از مرحله اول درمان، یک وقفه برای رشد وجود دارد. رشد فرزند شما در این زمان تحت نظارت قرار می گیرد. ارتودنتیست ها همچنین رویش دندان ها را پیگیری می کنند.